In 1991-92 was Valerie Granberg verbonden aan de HKU, richting autonome schilderkunst en grafiek. Na een propedeuse Kunstgeschiedenis studeerde ze in 2007 cum laude af in de filosofie. Tijdens haar studie begon ze met fotografie en film. Sinds 2007 werkt ze als fotograaf,  schrijver en filmmaker. Ze maakte verschillende korte films en de documentaire Je bent mooi als je bent, dat het verhaal vertelt over de band Wimpie de de Domino’s, die bestaat uit mensen met een verstandelijke beperking.


In november 2015 verscheen het filosofisch fotokookboek Diner Pensant , waarvoor ze 35 Nederlandse en Vlaamse filosofen fotografeerde, terwijl ze hun lievelingsgerecht verorberden. Granberg schreef de inleiding,  de filosofen schreven een essay bij de foto. Ook de gerechten zijn opgenomen in het boek. Voor de foto's liet ze zich inspireren door portretten uit de schilderkunst van onder andere Hans Holbein de jongere, Henry Matisse, Pablo Picasso, Egon Schiele, Jan Mankes en Charley Toorop. Zie ook: http://www.valeriegranberg.nl/workDe pers over Diner Pensant:NRC:    "Amusant boek met absurdistische portretten"


De Volkskrant:    "Mooie verhalen en schitterende foto's"


Dagblad van het Noorden:   "Een fraai kijk-, lees-en kookboek"Exposities

2015    Diner Pensant, ISVW Leusden

2015    september - januari 2016 Diner Pensant, De Baak, Driebergen

2016    Diner Pensant Art Week Rotterdam

2016    April Diner Pensant in STAAL Haarlem

2018   Juni - augustus  Zintuigenpanorama Kunsthal 45, Den Helder

2020 Augustus -december 

Lola Luid, Amsterdam


Opdrachtgevers:
Uitgeverij Ambo Anthos Publishers, Uitgeverij Atlas Contact, Historische Uitgeverij, Boom Uitgevers, Veenmedia, Mamamediagroup, Schone Kleren Campagne, Cirquest, Moovs, Zaam, Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie, Hogeschool van Amsterdam, Erasmus University Rotterdam.


My online portfolio was created using Format.

Using Format